O

 

n

a

m

a

.

Sve veća konkurencija, sve veća očekivanja korisnika/klijenata, nedostatak kadrova na tržištu zahtijevaju kontinuiranu prilagodbu u različitim segmentima poslovanja: često je potrebno izvan tvrtke potražiti odgovarajuću podršku i partnera od povjerenja kako bi se nadomjestio nedostatak vremena, resursa ili kompetencija.

Externalis Savjetovanje d.o.o. osnovano je kao odgovor na rastuće potrebe subjekata u Hrvatskoj za osiguranjem daljnjeg poslovnog rasta i ostvarivanja poslovnih i strateških ciljeva u sve složenijem i konkurentnijem okruženju.

Usredotočeni smo na pružanje širokog spektra personaliziranih usluga i rješenja za financijska i poslovna savjetovanja po mjeri koja su inovativna i održiva kako bi pomogli klijentima kroz promjene i transformaciju te pružili maksimalnu vrijednost poduzeću i njegovim vlasnicima. U partnerstvu s našim klijentima i korištenjem našeg opsežnog znanja i iskustva, osiguravamo da svaki projekt donosi prava rješenja za ispunjavanje strateških ciljeva poslovanja.

Misija

Naša misija je podržati naše klijente u postizanju njihovih operativnih i strateških ciljeva, dok djeluju u sve složenijem i konkurentnijem okruženju, podržavajući ih kroz širok raspon održivih personaliziranih usluga i rješenja.

Vizija

Biti prepoznat kao pouzdan partner kvalitetnih usluga financijskog i poslovnog savjetovanja, pružatelj rješenja koja klijentima omogućuju razvoj poslovanja.

Nikola Smolčić

Nikola stječe bogato iskustvo u sektoru revizije radeći za Deloitte Hrvatska, vodeći revizije iz sektora financija (fokus na banke, investicijske fondove i leasing kompanije), nekretnina, nafte i plina, poljoprivrede, brodarstva, farmaceutskog sektora, event industrije kao i hotelskog sektora. Nakon skoro 10 godina provedenih u reviziji, Nikola nastavlja svoju karijeru u privatnom zdravstvenom sektoru, radeći na rukovodećim pozicijama u dva pružatelja zdravstvenih usluga, dok je posljednja pozicija bila direktor CO Zdravlje, tvrtke koja vodi strateško i financijsko upravljanje Croatia poliklinikom, pokrećući rast kroz operativnu transformaciju postojećeg poslovanja kao i kroz proširenje poslovanja.

Karijeru nastavlja kroz društvo Externalis Savjetovanje, gdje svoje znanje i iskustvo, kao i želju za postizanjem iznimnih poslovnih rezultata i rješavanja problema prenosi klijentima iz raznih sektora gospodarstva.

Nikola je i član ACCA udruge (Association of Certified Chartered Accountants), uz konstantne edukacije koje pohađa.

Osim interne stručnosti i kompetencije, naši partneri/podizvođači imaju dugogodišnje iskustvo i opsežnu tehničku ekspertizu u složenim projektima te pokrivaju mnoga područja od marketinga, prava, poreza, EU fondova, upravljanja projektima itd.